KIEKKOLEGENDAT MUISTELIVAT WHA-AIKOJA

Suomen Jääkiekkomuseon ja Suomen Jääkiekkohistoriallisen Seuran (SJHS) yhteisesti järjestämä Suomen jääkiekon juuret tilaisuus museokeskus Vapriikissa 13.4. keräsi ilahduttavan paljon väkeä. Paikalla oli 40 innokasta kuuntelemassa ensimmäistä jääkiekon juuret tilaisuutta aiheena suomalaiset Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga WHA:ssa 1970-luvulla. Iltapäivän keskusteluhetkestä teki onnistuneen tapahtuman kuusi entistä WHA:n suomalaispelaajaa: Veli-Pekka Ketola, Heikki Riihiranta, Juhani Tamminen, Markus Mattsson, Hannu Kamppuri ja Risto Siltanen. He eivät aristelleet laukoessaan mitä värikkäimpiä tarinoita ammattilaisjäiltään. Noin minuutin välein yleisö räjähti nauramaan, kun jutut olivat niin maan perusteellisen hauskoja.

Ykköspalkinto menee Heikki Riihirannalle. Riihiranta pelasi Winnipegissä WHA-kaudet 1974–75, 75–76 ja 76–77. ”Kerran olin Bobby Hullin apuna hänen karjatilallaan. Pakkasta oli 30 astetta, ja olimme monta tuntia ulkona. Palkkioksi sain puolikkaan härän ruhoa.” Sen IFK:n legendaarinen pakki joutui myöntämään, että tällä kertaa oli ollut pakko laittaa pitkät alkkarit, mitä normaalistihan kukaan itseään kunnioittava IFK:n pelaaja ei päällensä laittaisi. Nopeasti Riihirantakin veti tämän lipsahduksensa takaisin painottaen, että eivät ne alkkarit olleet vaan välihousut.

Jääkiekkomuseon ja SJHS:n Suomen jääkiekon juuret tilaisuudet jatkuvat jälleen ensi vuoden puolella. Aiheita voi ehdotella!

Ks. myös http://www.jaakiekkomuseo.fi/